Newsletter!

Jaglanka z gruszką

Składniki dla 1 osoby
1 filiżanki kaszy jaglanej
1/3 łyżeczki ghee
1/2 gruszki
1/3 filiżanki rodzynek
kilka migdałów
1 mała garść jasnego sezamu

Przyprawy:
1/4 łyżeczki kurkumy
1/6 łyżeczki nasion kolendry
1/6 łyżeczki nasion kopru włoskiego
1/4 łyżeczki świeżego, pokrojonego lub startego na tarce imbiru
1 łyżeczka ekologicznych wiórek kokosowych
1/2 plasterka limonki
Przygotowanie
Kaszę jaglaną należy wypłukać 5 razy, a następnie podgrzać w garnku 2-3 minuty. Dodać ghee oraz obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę. Posypać przyprawami, zaczekać
minutę/dwie i zalać wszystko wodą. Zagotować i po 2-3 minutach dodać wiórki kokosowe. Udekorować nimi także talerz z gotową owsianką, dokładając plaster limonki i kroplę ghee.